Att le utåt men fälla tårar inåt

2015-07-27 @ 21:22:28
Kategori:vardagligt
Kan inte vi alla bara sätta ner foten nu? Visa att det inte är okej? Och samtidigt visa att det är helt okej? För det är okej att känna sig ledsen, arg och utmattad. Det är okej att känna att en inte ha någon ork kvar och det är okej att känna att sig nedstämd. Däremot är det inte okej att trycka ner dessa som inte mår bra. Det är inte okej att tycka att dessa är desperata efter uppmärksamhet, just för att de vågade berätta hur de verkligen mådde. Och det är absolut inte okej att det, enligt samhället, inte är accepterat att må skit. 
 
Psykisk ohälsa är ett ökande problem, men trots detta blir jag lika förvånad när någon talar om för mig att de mår riktigt dåligt, eftersom det inte syns. För varför skulle någon tillåta sig visa denna sida, när den inte är accepterad. Vad som händer när psykisk ohälsa inte pratas om är att de utsatta inte vågar skaffa hjälp, eftersom det inte alltid framgår att även detta är en sjukdom som vilken som helst, och det gör att problemet för personen i fråga ökar. Psykisk ohälsa bör uppmärksammas så fler vågar skaffa den hjälp de behöver. De som drabbats av psykisk ohälsa har lika stor rätt till vård som en med vilken annan sjukdom som helst.
 
Själv blir jag svettig och hjärtatslagen rusar när jag tänker på att jag ska tillbaka till skolan, just på grund av att det är just där jag mår som sämst. Jag kan inte hantera stressen och pressar mig själv för långt, vilket leder till panikångest. Jag har inte återhämtat mig från vårens nedslag, och det skrämmer vettet ur mig att jag ska behöva gå tillbaka till den plats jag mådde som allra värst, och kanske till och med gå igenom det igen. Att där och då inte kunna visa hur det verkligen känns är energi krävande, vilket inte borde gå till spillo i det stadiet. Jag kan inte förstå varför det är en sådan tabu att må dåligt. Vi alla gör det ibland, så varför ska det döljas?
 
Det är dags nu. Låt oss sätta ner fötterna och våga berätta hur vi verkligen mår. Det är vi alla värda. 
 
Omfamningar, 
 
Malin 

Kommentarer
Postat av: LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

Bra och inspirerande inlägg!

Svar: Tack! Nej, jag har aldrig testat färgbomb. Jag har tänkt det då jag blivit tipsad, men inte hittat "rätt färg" då jag inte kan sånt där, haha. Den rosa hårfärgen är inte så hemsk mot håret, men självklart inte skonsam heller. Däremot tar det när jag måste bleka underhåret varje gång, heh..

2015-07-27 @ 21:34:45
URL: http://babustyle.forme.se
Postat av: EMMA

Tusen styrkekramar! Du kan läsa i min blogg hur jag gjorde efter att jag fick min första panikattack, detta är nu 4 år sedan. Bara att höra av dig om du vill skriva av dig, tro mig jag förstår! <3

2015-07-27 @ 21:48:38
URL: http://nouw.com/emmakristina
Postat av: Emelie Andersson

Så himla bra skrivet! Precis som du säger är det inte acceptabelt att må dåligt i detta samhället och det är så hemskt för det gör alla någon gång. Jag jobbar med framförallt barn och ungdomar och där ser man verkligen hur många det är som mår dåligt och hur mycket stöd som faktiskt behövs. Varje gång jag kommer hem från jobbet känner jag att jag har gjort något bra och inget slår den känslan!

Jag hoppas verkligen att det går bra sen när du börjar skolan och att du slipper gå igenom samma sak igen. Även om det är svårt för jag gjorde samma sak. Styrkekramar <3

2015-07-28 @ 11:11:23
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/
Postat av: Ida Lindborg ♡

vilket bra inlägg! så himla viktigt ämne. Styrkekramar ♥

Sv: Tack så mycket :)

2015-07-28 @ 15:39:30
URL: http://photobylove.se/
Postat av: ISA

SANT!! ju mindre man pratar om desto mer "fel" och tabu blir det. Usch, är så trött på att dämpa mig själv och mitt mående. KRAM

2015-07-28 @ 16:25:09
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: Liene Svärd

Sorgligt att så många mår dåligt psykiskt :/

2015-07-28 @ 22:34:48
URL: http://piggigen.blogg.se/
Postat av: Emelie Andersson

Åh tack så mycket, det värmer! Du också! <3

2015-07-28 @ 23:10:35
URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0