Vans

2015-07-29 @ 14:02:08
Kategori:vardagligt
Vans är otroligt sköna för att vara så platta skor. Eftersom mina har ett gapande hål vid stortån så var det dags för ett par nya. Därför tog sig mamma och jag till stan igår för att köpa ett par, svarta fick det bli.
 
Omfamningar,
 
Malin
 
 
 

Att le utåt men fälla tårar inåt

2015-07-27 @ 21:22:28
Kategori:vardagligt
Kan inte vi alla bara sätta ner foten nu? Visa att det inte är okej? Och samtidigt visa att det är helt okej? För det är okej att känna sig ledsen, arg och utmattad. Det är okej att känna att en inte ha någon ork kvar och det är okej att känna att sig nedstämd. Däremot är det inte okej att trycka ner dessa som inte mår bra. Det är inte okej att tycka att dessa är desperata efter uppmärksamhet, just för att de vågade berätta hur de verkligen mådde. Och det är absolut inte okej att det, enligt samhället, inte är accepterat att må skit. 
 
Psykisk ohälsa är ett ökande problem, men trots detta blir jag lika förvånad när någon talar om för mig att de mår riktigt dåligt, eftersom det inte syns. För varför skulle någon tillåta sig visa denna sida, när den inte är accepterad. Vad som händer när psykisk ohälsa inte pratas om är att de utsatta inte vågar skaffa hjälp, eftersom det inte alltid framgår att även detta är en sjukdom som vilken som helst, och det gör att problemet för personen i fråga ökar. Psykisk ohälsa bör uppmärksammas så fler vågar skaffa den hjälp de behöver. De som drabbats av psykisk ohälsa har lika stor rätt till vård som en med vilken annan sjukdom som helst.
 
Själv blir jag svettig och hjärtatslagen rusar när jag tänker på att jag ska tillbaka till skolan, just på grund av att det är just där jag mår som sämst. Jag kan inte hantera stressen och pressar mig själv för långt, vilket leder till panikångest. Jag har inte återhämtat mig från vårens nedslag, och det skrämmer vettet ur mig att jag ska behöva gå tillbaka till den plats jag mådde som allra värst, och kanske till och med gå igenom det igen. Att där och då inte kunna visa hur det verkligen känns är energi krävande, vilket inte borde gå till spillo i det stadiet. Jag kan inte förstå varför det är en sådan tabu att må dåligt. Vi alla gör det ibland, så varför ska det döljas?
 
Det är dags nu. Låt oss sätta ner fötterna och våga berätta hur vi verkligen mår. Det är vi alla värda. 
 
Omfamningar, 
 
Malin 

Dagar i rullning

2015-07-24 @ 21:28:33
Kategori:vardagligt
Hej ni fina. Sommarlovet rullar på medan jag försöker hålla samma takt. Vill bara stanna tiden, andas. Men nej, full rulle ska det vara. Senaste dagarna har jag inte haft mycket alls för mig och det har varit så otroligt skönt. Det ska bli spännande att se vad kommande dagar har att erbjuda på.
 
 
Omfamningar,
 
Malin
 
 
  
 
 
 

RSS 2.0